torstai 7. toukokuuta 2015

Tunnustuksia

Nyt on pakko myöntää, että syöminen ja liikkuminen ovat molemmat olleet retuperällä jo pitkään. Kyse on siis jo muutamasta kuukaudesta. Annoin paholaiselle pikkusormen ja se vei koko käden. Sinne humpsahti, humpsis!

Minulla ei ole käsitystä siitä mitä painan nyt, sillä välttelen vaakaa. Olen sen lähellä kuin sitä ei olisikaan. Se on mulle pelkkää ilmaa. Pelkään sitä mitä saattaa tapahtua, jos astun sen päälle. Se varmaan räjähtää tai ainakin sen sisältä törähtää pari jousta ulos. Parempi, kun pysyn vaan erossa koko systeemistä...

Herkkuja on tullut vedeltyä. On ollut piirakkaa, tuoretta leipää, hillosilmiä, smetananokareita, synttärikakkuja, jälkkärijäätelöitä ja niin edespäin. Helpompi ehkä kertoa mitä ei ole ollut. No sitä terveellistä kuitupitoista ja paljon kasviksia sisältävää ruokaa... Ribsejä olen muuten syönyt ja ekat grillimakkaratkin tälle kautta.

En ole siis saanut tiputettua kiloja pariin kuukauteen ja todennäköisesti muutama kilo on tullut takapakkiakin. Silti mummuni toteaa joka väliss tavatessamme: "J se on laihtunu kyllä kauheasti!" Kiitos mummu. Ihailtavaa tsemppausta. Tosin allekirjoittaneelle iskee tilanteessa yleensä melkoinen morkkis. Miksi mätän kakkua naamaan, laihiksella piti olla?!

Tämä on se kaikkien laihdutusvinkkiartikkelien tuttu termi "repsahdus". Kamala sana. Kuulostaa ihan joltain, mitä naiselle käy siinä lasten ja keski-iän välissä. Repsahdus.
Vinkkiartikkelien mukaan tästä pitäisi nyt vaan lähteä uudella tarmolla eteenpäin. Mitäs jos tarmoa on tiukat nolla? Kun ei jaksa halua viitsi? Voisinko saada jonkun oman gustafsbergin tai levävaaran huutamaan naaman viereen aina, kun käyn jääkaapilla tai istun sohvalla? Ja siis ilmaiseksi tietenkin, ei mulla ole varaa maksulliseen pt:n. Omaa jaksamista ei auta yhtään tuleva kuukauden juhlaputki. Kaikki liikunnat kesätauolla ja ainoa asia mielessä on "mitähän mä sitten söisin?"

En silti ihan vaivu synkkyyteen, sillä kohta 4-vee esikoiseni katseli tänään peppuani ollessamme matkalla suihkuun. Takaa kuului kevyen pakaroille taputuksen säestämänä: "Söpö peppu!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti