keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Partyfitiä, vaakailua ja uusi painoindeksiluokka

Päiväys: 18.2.2015
Paino: 94kg
Motto: Elämässä pitää olla partya (ja partyfitiä)

Siinä se nyt on, todisteet kilon tippumisesta harteilta. Kuva on vähän tökerö, koska yritin samalla toisella kädellä pidellä 9kk ikäistä pyöriäistä kodinhoitohuoneen vaipavaihtopisteellä. Siinä on muuten hommaa!

Lupasin kertoa siitä maanantaisesta Partyfit-tunnista. Tunnin kestävän tunnin aikana ei ensinkään tullut kertaakaan katsottua kelloa tyylillä "joko tää kohta loppuu" ja tunti olikin toteutettu tosi mielenkiintoa ylläpitävästi. Ohjaaja oli tehnyt koreografia jokaiseen biisiin erikseen eli biisin vaihtuessa myös tyyli ja askeleet vaihtuivat. Oli tosi virkistävää keskittyä yksiin askeleisiin vain noin kolme minuuttia kerrallaan. Tyyleinä oli hiphop/strreet, lattarit (salsa, samba), jazz-tanssi, moderni tanssi. Olipa joukossa yksi hauskasti rivitanssia varioivakin koreografia. 

Mukana oli aika haasteellista pysyä, sillä hyppäsin kurssille kesken kaiken ja tunti taisi olla jo neljäs. Nuo koreot tehtiin nyt vikaa kertaa ja ensitunnilla on uudet. Tunnilla oli siis täysi tekemisen meiniki ja välillä hukkasin askeleet ihan kokonaan. Onneksi tunnilla oli hyvä henki ja kaikki olivat pilke silmäkulmassa asian äärellä. Ei siis haitannut, vaikka mokailikin. Tunti oli tosi hauska ja musiikki ihan aika hyvää. Osa biisestä oli aika tuorretta listakamaa ja osa sellaisia vähän ikivihreämpiä ysärihittejä. 

Kymmenen minsaa ennen tunnin loppua päätäni alkoi jyskyttää todenteolla ja niskat menivät jumiin. Nesteytys ei siis ollut kunnossa ja jännitin varmasti käsiäni jotenkin tosi oudossa asennossa. Mulle on ennenkin käynyt niin, eli ihan tuttu mulle. Ensi kerralle täytyy varautua juomalla enemmän jo edellisinä päivinä ja ottamalla vaikka särkylääke reppuun mukaan. Koko lapojen seutu kun meni jumiin tuolla tunnilla. Mutta hauskaa oli silti ja hiki tuli, huh! Kunto kesti silti yllättävän hyvin, tosin vielä paremmalla kunnolla saisi osassa liikkeitä polvea nostettua vielä ylemmäs. Myös tissit tuntuivat hölskyvän ärsyttävästi hyppelevissä liikkeissä vaikka olin pukenut urheiluliivit päälle. Tosin liivit ovat viisi vuotta vanhat jne... Tarttis siis tehdä vähän hankintoja. Uusi treenipaitakin olisi tarpeellinen ja tukisi paremmin kroppaa, kuin ihan tavallinen toppi.

Nyt muuten, kun painoni on laskenut 94 kiloon, on bmi:ni laskenut sen verran, että pääsin merkittävän ylipainon alle lievään ylipainoon! Hyvä mua!! Painoindeksini on nyt 28,9. Lähtötilanne ennen elämäntapamuutosta oli 31,8. Tässäkin suhteessa muutos on ollut iso. Vielä tosin on paljon jäljellä. Tavoitteeni on seiskalla alkava paino, katsotaan miten ämmän käy. 79 kiloon on matkaa vielä 15 kiloa. Aika rupeama siis.. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti